Skip to content Skip to footer

AI akademie pro základní
a střední školy

Společnost Calliditas Edutainment připravuje start AI Akademie, projektu určeného pro základní a střední školy. Jeho součástí budou lektorské přednášky a praktická cvičení na využití umělé inteligence.

“Ztělesněním doteku budoucnosti je dnes právě umělá inteligence. Hledáme cesty, jak ji využít nejen pro samotné vzdělávání, ale i pro usnadnění práce pedagogů. Vývoj v této oblasti jde tak rychle dopředu, že náš tři roky “starý” výukový modul o AI potřeboval zásadní aktualizaci a úpravy. Na podzim 2024 chystáme jeho ‘obnovenou premiéru’, ” říká Miloš Kačer, jednatel společnosti.

Modul představí základní pojmy související s umělou inteligencí, zrekapituluje nejnovější vývoj a seznámí žáky s oblastmi využití AI. Studenti si v praktických úkolech sami vyzkouší práci s umělou inteligencí a seznámí se s jejími silnými i slabými stránkami.

Aby si studenti použití umělé inteligence vyzkoušeli v reálných situacích, bude využití technologie propojeno s tématy udržitelnosti, kyberbezpečnosti a kritického myšlení. Ve skupinách budou vznikat školní vzdělávací a ESG projekty. V navazujících workshopech budou mít žáci možnost rozpracovat tyto projekty pomocí umělé inteligence více do hloubky, vytvoří realizační a komunikační strategii a osvojí si základní podnikatelské dovednosti.

Start projektu AI Akademie je naplánovaný na září 2024.